top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Vägval i livet och Energy Management


Efter att ha legat hemma en hel vecka i lunginflammation har jag hunnit reflektera en hel del. I ett par månader nu har jag inte känt den passion och det driv jag normalt alltid känner. När jag stannar upp och ser var jag befinner mig idag är jag stolt att jag kommit så långt från där jag började. Men jag undrar också över hur jag faktiskt hamnade här och om det var det jag ville?

Människor är inte rädda för att se vart de befinner sig idag, de är rädda för att inte veta vart de vill eller att inte känna att de har den inre kraften att ta sig dit.

Min favorit vad gäller karriärsinspiration och coaching är Christer Olsson. Både jag och min sambo har faktiskt övervägt att betala de 15 000 kronor han tar per session för rådgivning i 3 timmar då är han är så fenomenal. Har ni inte hört hans avsnitt i Framgångspodden så LYSSNA nu - jag lovar att du kommer vara full av inspiration efter (avsnitt 192. Christer Olsson, Hur du maximerar dig själv, Original)! Christer Olsson är bland annat coach för Petter Stordalen och många andra framstående företagsledare i Sverige.


Tips ! Coaching för anställda är avdragsgillt för arbetsgivare, fråga om du kan använda en del av din bruttolön för att få ned kostnaden.


Vart är du på väg och vill du dit?

Titeln på Christer Olssons senaste bok är så enkel men ändå så genialisk. I hela mitt liv har fokus varit ett diffust FRAMÅT och framåtlutningen har varit enorm. När jag tänker tillbaka har jag investerat enormt mycket energi i allt som kom min väg och aldrig riktigt valt bort något. Aldrig reflekterat över vad jag faktiskt ville, inte vågat välja baserat på min passion och mina styrkor och varit alldeles för orienterad kring vad andra tyckte och tänkte.

Idag gör jag karriär inom professional services och har fått jobberbjudanden om att bli finanschef på diverse medelstora bolag i Sverige, England och Schweiz.

Vill jag dit? Jag vet inte, men frågan är viktig att massera regelbundet och att jag ställer mig den nu är det bästa och mest modiga jag gjort på väldigt länge. Mitt mål är att ha ett svar innan årets slut.


Jag är av tron att alla mår bra av att ha en vision om vart de vill och att regelbundet stämma av att de tar sig närmare den. Risken med att leva planlöst är att du 15 år senare stannar upp och inser att du gjort fel val i livet.

Du vill ha din vision som en vägkarta i livet, något att luta dig mot när du tar både mindre och större beslut.


Hur hämtar jag energi?

När du vet vad och var du vill måste du ha orken och den inre kraften att skapa förflyttningen. Är du inte smart och ansvarsfull över hur och på vad du riktar din energi kommer batterierna till slut att sina och du måste fylla på med nytt. Jag kallar detta för Energy Management.


Svaret på hur jag hämtar energi är inte exakt samma som det är för dig men en sak stämmer för alla. För att långsiktigt orka prestera på topp måste återhämtning och vinster finnas där. Återhämtning sker i form av att koppla bort från jobbet, sova, träna och vila. Vinsten i att det du kämpar för, det som driver dig varje dag på jobbet faktiskt kommer till dig. För vissa är detta pengar, makt eller erkännande för andra är det personlig utveckling eller något annat incitament. Om du bara jobbar och aldrig får skörda vinster kommer du att tappa motivation.


Mitt främsta tips för att nå "vinster" är att jobba med delmål som ligger i linje med dina drivkrafter och din vision och följa upp mot dom benhårt. Jag har bland annat ett ekonomiskt mål för år 2020 som jag har jobbat emot i tre år. År 2020 ska jag ha ett visst belopp på banken och i mitt boende och för att hålla uppe motivationen har jag brutit ned målet till ett månadssparande. Jag vet att om jag sparar 15 000 kr i månaden och placerar de i en viss investeringsform så kommer jag att nå dit (fastigheter och aktier). På så sätt vinner jag varje månad och det skapar energi.


Isabella Löwengrip har gjort flera bra inlägg där hon pratar om Energy Management som ett medel för att kunna prestera på topp och maximera sin potential, se här. Hon jobbar ständigt med visioner och delmål för att hålla energi och riktning rätt. Att vara på topp är mer spirituellt än vad man kan tro! Som vision för bolaget Löwengrip har hon "att bli nya Estée Lauder". För sig själv har hon att "bli världens mäktigaste kvinna". Som delmål har hon att i koncernen omsätta en miljard och att till nästa år köpa en villa i St. Tropez.


Även om jag känner mig inspirationslös och lite vilsen just nu så är jag i en väldigt spännande fas i livet där jag vågar stannar upp och ifrågasätta mina tidigare mål och visioner. Det ska bli oerhört spännande att se vad jag kommer fram till och vad min framtida riktning blir. Jag känner på mig att det kommer innebära stora förändringar för mig och i min vardag... to be continued.


Ps. vill du läsa mer? Inlägget Du är Ditt Egna Bolag beskriver hur jag steg för steg jobbar med min egna vision, strategi och förflyttning och har bra handfasta tips på övningar du kan börja med redan nu!

Yorumlar


bottom of page