top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Life update - Historly, Consulting och Investeringar

Hej alla - wow nu är det mycket som händer. Tänkte ge en liten uppdatering om allt som hänt, pågår just nu och vad jag hoppas och ser fram emot framåt!


Historly

Leverantörsbesök

Väldigt tidigt bestämde vi oss för att använda oss av dropshipping i verksamheten för att undvika lagerhantering och distribution. Vi hittade på rekommendation en leverantör som dessutom hade utvecklat en plattform vi kunde integrera vår orderportal till. Historlys affärsmodell är på så sätt fokuserad till produktutveckling, kundservice och marknadsföring. Hög automatisering är viktig ur ett kostnadsperspektiv och för att ge mig och David mer tid till våra andra verksamheter och att vi kan fokusera på de delar i Historly där vi verkligen kan göra skillnad och som driver mervärde.


Emballagedesign

Vi har tagit fram en MVP på vårt emballage som är stilren, funktionell och kostnadseffektiv. Det blir ett stöttåligt, svart rör med etikett och silkespapper.


På sikt vill vi investera mer i emballageutveckling. Det är det första våra kunder ser och därför viktigt för att skapa ett imponerande första intryck. Kom gärna med input - är paketet viktigt för dig när du köper en produkt? Skicka gärna input och förslag till vår företagsmail hello@historly.com eller använd kontaktformuläret här på bloggen! Vi vill ha din input!!


Lansering

SNART är vi redo för att lansera! Det enda som återstår är integrationen till vår leverantörs plattform! Vi hoppas att vi kan vara igång om en vecka (!!). Vi är enormt exalterade! In och följ Historly på instagram och håll utkik på www.historly.se.Investeringar

Sparmål 2020

Ni som följt mig ett tag och känner mig vet att jag har ambitiösa sparmål som jag följer upp på varje månad. Jag har ett högt finansiellt mål jag vill klara innan slutet på år 2020 då jag fyller 30. Jag har investerat och sparat kontinuerligt mot det målet sedan 2017 och ser det som en rolig tävling och sporre i vardagen. Pengar för mig betyder trygghet och en möjlighet att påverka och förverkliga drömmar. I år ligger sparmål per månad på ca 40 % av min nettolön vilket är galet högt. Jag har som mål att endast ha 2-3 månadslöner cash på banken, resten arbetande i olika investeringar så som Historly och på börsen. Förhoppningen är också att jag inom snar framtid kommer att kunna investera i fastighetsprojekt tillsammans med David.

Fastighetsinvesteringar

Det går enormt bra för Saltkällan Exploatering som David är delägare utav genom Daydream Invest. De har projekt och potentiella projekt i bland annat Arboga, Mönsterås, Sunne och Kungsör och har fått mycket uppmärksamhet i pressen. Det är så spännande och jag är verkligen stolt!


Management Consulting

Avslutat mitt ett år långa projekt på banken

Jag har precis avslutat det ett år långa projekt jag drivit ute på en stor svensk bank. Projektet var en del av bankens strategiskt viktiga möjliggörare nämligen regelefterlevnad och internkontroll och gick ut på att implementera en IT-system som till viss del automatiserade vissa delar av processerna som tidigare var manuella. Det känns konstigt att rulla av och gå vidare men i det stora hela är jag glad över vad jag och mitt team har åstadkommit tillsammans. Jag hoppas nu på att få engagera mig i nya projekt med strategisk höjd och kommersiella frågor som kund, marknad och innovation! Det är där mitt hjärta brinner och jag vill om möjligt hålla mig ifrån IT-implementationer och Compliance framåt.


Jobbar med interna strategiska frågor tillsammans med styrelsen

Så här mellan projekt är mitt interna engagemang högt. Jag stöttar olika säljarbeten och den operationella driften av ekonomiavdelningen men framförallt jobbar jag strategiskt tillsammans med styrelsen. Det är mycket som händer inom management consulting nu: nya trender, förväntningar från kund och krav från framtidens talanger kräver att man jobbar agilt och vågar pröva nya strategiska inriktningar som bolag. Just nu tittar vi på Ascend på flera olika potentiellt nya affärer som kan komma att komplettera vår konsultverksamhet och jag är glad att få vara en sparringpartner till styrelsen i detta viktiga arbete.

Fortsättning följer! Skriv gärna och berätta vad du vill höra mer om!! Jag blir alltid lika glad när ni hör av er!!


Ha en fortsatt go helg!

Comments


bottom of page