top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Tips inför jobbstart!

Updated: Aug 2, 2018


Tillbaka i Stockholm efter en välbehövd semester på svenska västkusten! Tidigare år har jag bara tagit två veckor ledigt på sommaren men jag upplever att det är först då jag börjar kunna slappna av och ladda på med ny energi på riktigt varför jag i år tog hela fyra veckors semester! Underbart!


Återhämtning är enormt viktig, särskilt om du som jag lever i en hektisk vardag. Att gå på semester är en sak, men att koppla av mentalt är en annan. Att ta ledigt och återhämta sig är inte alltid så lätt som det låter. För vissa kan det skapa stress att vara borta från jobbet med en känsla av att inte ha koll på läget. För andra kan det vara jobbigt att komma tillbaka in i vardagen efter en lång tid borta.


Mina bästa tips inför jobbstart:

  • Ta några dagar innan jobbstart för att förbereda dig: tvätta och stryka dina arbetskläder, bocka av den där To Do-listan som du låtit släpa och förbereda dig mentalt, börja gå upp tidigare på morgonen om du ändrat din dygnsrytm under sommaren.

  • Ta det luuuugnt: vissa upplever att det är en stor omställning och stress för kroppen att komma tillbaka till arbetsrytmen efter en längre ledighet. Ställ inte för höga krav, se första veckan som uppvärmning.

  • Planera in något kul: precis som söndagsångest är det nog få som inte upplever någon ångest för att återvända till rutinerna och vardagen efter ledighet. Se till att planera in något kul att kunna se fram emot som middag med vänner eller en utflykt.

  • Reflektera: semestern är en fantastisk möjlighet att få distans till sin vardag och sitt arbete. Ta dig tiden att reflektera och känn efter: hur bra trivs du med ditt jobb, dina rutiner och vanor? Vad hade du velat ha annorlunda? Vad gjorde du rätt/fel innan semester och vad kan du göra annorlunda nu?

  • Sätt mål och förväntningar: För att komma tillbaka i fokus och riktning - vad vill du uppnå kommande halvåret? Sätt mål, gör dem S.M.A.R.T.A och se verkligen till att vara realistisk.

Jag känner mig fylld med energi och är taggad inför en fullspäckad höst med spännande investeringar och jobbsatsningar som jag kommer berätta mer om längre fram! Nu kör vi!


bottom of page