top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Vad jag har haft för mig...

Hej alla!


Idag är jag tillbaka på jobbet igen efter fyra veckors semester på Västkusten. Jag har precis anlänt till banken där jag som konsult har drivit ett större förändringsprojekt sen ett år tillbaka, plockat upp datorn och tagit mig en kaffe. Det känns bra att vara tillbaka och jag ser fram emot en spännande höst både i arbete och privat (!!).


Bloggen går bra trots veckors inaktivitet (!?)

Det var ett tag sedan mitt senaste inlägg och jag tänkte förklara varför och vad mitt mål är med bloggen framåt. Den höga och ojämna arbetsbelastning man har som managementkonsult gör det utmanande att driva en sidoverksamhet emellanåt. I maj, ungefär i samma veva som mitt senaste inlägg tog det väldig fart på jobbet. Det var många ledningsmöten, tuffa beslut som skulle tas och drivas igenom innan sommaren. Internt stöttade jag styrelsen med strategi och planering inför bildande och uppstart av en nytt dotterbolag inom tech vilket var intensivt men väldigt, väldigt kul. Men vet ni vad!?

Bloggen topprankar just nu på Google

I början av juli och min semester tog jag mig tiden att följa upp på bloggens prestation och statistik och jag blev chockad! Trots inaktivitet i flera veckor har jag fått väldigt många nya följare, kontaktförfrågningar och en bra organisk tillväxt i antal unika läsare varje vecka. Jag rankar dessutom topp 3-4 på Google inom flera områden inte minst Så Blir du Managementkonsult, Blogg om ekonomi, karriär och livsstil m.fl. Jag fick en nytändning och blev extra motiverad att hålla uppe aktiviteten under hösten och framåt. Det som ger mig mest är de mail jag har fått från er läsare! Det känns väldigt kul att kunna inspirera och ge råd till unga människor i början av sina karriärer så snälla fortsätt med det och hör gärna av er och berätta vad ni vill läsa mer om så ska jag försöka fokusera på det!


Nya utmaningar på jobbet

Innan sommaren blev jag befordrad till Senior Consultant vilket på Ascend på ett ungefär motsvarar Assistant Manager på Big 4. Rollen innebär att jag tar mig ann en ny roll som ledare både ute i projekt och internt. I prestation är jag alltid starkast i leverans, affärsutveckling och försäljning. Fokus i höst blir därför att vara en mer närvarande, engagerad ledare internt. Utöver detta kommer fokus fortsätta att vara stabil leverans i projektet som pågår i 3-6 månader till samt att stötta styrelsen internt i tillväxt och uppstart av nya affärer.


Alltid framåtlutad

Ni som känner mig vet att jag sällan kan gå en hel semester utan att dra igång något. Min första sommar på PwC efter examen för ca 4-5 år sedan spenderade jag med att hjälpa ledningen bygga upp en ny avdelning som intern konsult. Sommaren därpå arbetade jag fram ett nytt tjänsteerbjudande, därpå lanserade jag bloggen, byggde mammas hemsida annhillberg.com och denna sommaren var inget undantag…

Snart kommer jag att gå ut och berätta vad jag har satsat på under sommaren.

Jag är spänd och förväntansfull och lovar att berätta mer så fort alla papper är påskrivna! :)


Ha en fortsatt härlig vecka! Glöm inte att planera in roliga saker nu under första veckan tillbaka på jobbet eller i skolan! Det ger en mjuk övergång och minskar stress och ev ”söndagsångest”! Hörs snart igen!

Comments


bottom of page