top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Så blir du Managementkonsult - en serie!

Updated: Sep 4, 2018


Jag får väldigt ofta frågor om yrket som managementkonsult.

- Vad gör man egentligen som managementkonsult?

- Hur blir man managementkonsult?

- Hur mycket tjänar man som managementkonsult?

- Vilket företag är bäst att jobba på som managementkonsult?


För cirka två år sedan gjorde jag en stor förändring i min karriär och bytte yrke. Jag gick från revision till att bli managementkonsult. Bytet var inte en dans på rosor utan krävde hårt arbete och envishet. Det stämmer att intervjuprocessen till att bli managementkonsult är en av de absolut hårdaste och mest utmanade intervjuprocesserna som finns. Under tidspress blir du testad på din analytiska, logiska, numeriska och presentationsförmåga utöver förmågan att sälja in och föra dig själv väl. För att ens komma till intervju krävs höga betyg, en viss typ av utbildning och annan erfarenhet och engagemang utanför studier.


När jag för 2-3 år sedan bestämde mig för att bli managementkonsult hade jag väldigt svårt att hitta bra information. Givetvis hade alla managementkonsultbolag en del information om sig själva online men det fanns inga bra sätt att jämföra dem, att få en bra överblick på ingångslöner, tips för att klara intervjuprocessen, skriva CV och annat. Det bästa jag kunde göra var att kontakta de vänner och bekanta jag kände som jobbade som managementkonsulter för att be om råd. Sen fanns Flashback. Jag är förvånad över hur många jag känner som gått och blivit managementkonsulter som fick vända sig till Flashback för information om yrket.


Lång historia kort:

Under de närmsta veckorna kommer jag att publicera en guide till yrket som managementkonsult.

Guiden är uppdelad i ett serieformat och jag kommer att släppa inläggen varje tisdag under de närmsta veckorna. Den första släpps i morgon tisdag 28 augusti.

Jag kallar serien för Så blir du Managementkonsult då jag främst vill skriva till dig som funderar på att byta yrke till managementkonsult eller går i skolan och vill veta mer.

Tiden känns rätt, inför hösten är det många som söker jobb eller satsar lite extra på att förbereda sig inför nästa års intervjuprocesser och det är bra att vara ute i god tid. Konkurrensen är hård och de flesta övar case och guesstimates i veckor inför intervjun till de "bästa" bolagen.


Så jag hoppas att ni kommer att gilla det, hör gärna av er om ni har några frågor eller tillägg: det här ska bli riktigt bra!


Happy reading :)


Comments


bottom of page