top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Mitt första bolag!

I förra inlägget berättade jag att min semester i år innebar mindre strandhäng och mer av ett spännande projekt. I förrgår blev alla papper klara och jag är glad att kunna berätta att jag har startat mitt första bolag! Att starta egen verksamhet innan 30 har varit ett av mina stora mål sen länge. Idag är jag 28. Jag känner mig spänd, förväntansfull, stolt och lite nervös!

Nordea, Östra Hamngatan, Göteborg. Mamma startade sitt först bolag på exakt samma kontor när hon var 25 år, 1982.

Bolaget heter HISTORLY och ska sälja exklusiva posters med historiska motiv. Jag och min sambo David äger bolaget till 50 % var. Jag kommer att driva bolaget som VD och han kommer att vara en ovärderlig strategisk partner, allt i allo och framförallt ansvarig för all content vilket blir en nyckel för bolagets framgång framåt. Eftersom jag fortsätter att arbeta heltid som Managementkonsult på Ascend Consulting AB kommer David vara tillgänglig att ta vissa möten och andra tidssensitiva ärenden under normal arbetstid. Dream team!

HISTORLY

Varför posters? Varför historiska motiv?

Det finns många anledningar och förutsättningar till varför vi valde att satsa på just den här affärsidén vilket jag kan berätta mer om längre fram men bakgrundsmässigt är det så här: Jag har alltid varit mer eller mindre engagerad i mammas verksamhet som konstnär. På somrarna har jag jobbat som gallerivärdinna och byggt och förvaltat hemsidan www.annhillberg.com. Jag har varit aktiv i strategiska diskussioner och fått följa med på olika event, utställningar och kreativa trendspaningar där jag byggt upp en djupare kunskapsbank under åren. Samtidigt är David i grunden väldigt kreativ och skicklig på InDesign och Photoshop med en mamma som är väldigt kunnig och intresserad av svensk historia och har publicerat flera böcker inom ämnet. Det känns faktiskt väldigt naturligt att jag och David skulle komma att driva ett så kreativt bolag som ett galleri online med fokus historiska motiv!


Postermarknaden är inte precis ny - det är väldigt många spelare och konkurrensen är tuff! Jag tänker att jag berättar mer om vår strategi och hur vi tänker parera konkurrensen lite längre fram! Skriv gärna och berätta vad ni vill veta mer om så ska jag få med det i nästa inlägg! Jag tänker fortsätta att blogga om management consulting, investeringar och nu får ni också följa med på resan att bygga en start up! Förväntad go live är under September!


Ha en grym helg!

Comments


bottom of page