top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

Kaffe på Riksdagen

Updated: Aug 24, 2021


Det är häftigt att få följa vänner man känt från skolan, idrott och andra tidigare engagemang! Nu när man närmar sig 30 och har jobbat ett par år har man vänner som sitter på chefspositioner, bygger egna företag, är framgångsrika influencers och inte minst politiker!


I veckan träffade jag Johanna Rantsi som länge varit kommunpolitiker i Mölndal, Göteborg men som nu under våren sitter i Sveriges Riksdag för Moderaterna. Vilken power woman!


Johanna sitter i arbetsmarknadsutskottet och jobbar med viktiga frågor som jämställdhet och integration. En annan hjärtefråga är skolpolitiken där det idag råder lärarbrist i flera nyckelämnen, något som Johanna drivit debatt kring i veckan.

Jag och Johanna lärde känna varandra då vi båda satt som ledamöter i Moderata Ungdomsförbundet Mölndal mellan 2009-2011. Hon är oerhört kompetent och duktig debattör, någon för er att hålla koll på de kommande åren!


Johanna (M) utmanar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)

Vi drack kaffe och pratade om livet och planer framåt! Jag funderar på att engagera mig i politiken igen, vad tror ni? Inte som politiker men att engagera mig i samhällsfrågor och stötta de debattörer och politiker som jag tror på. Funderar på att kolla upp olika nätverk och grupper, har ni några tips? Jag har tidigare varit engagerad i och stöttat Strenght of the Future, Women for Leaders, Wizwomen och Moderata Ungdomsförbundet. Jag representerade också Sverige i European Youth Parlimant som tonåring en period.


Efter kaffet fick jag en snabb rundtur runt riksdagen innan Johanna behövde springa upp i talarstolen igen i direktsändning. Power woman!

Så här ser kammaren ut idag!

Första kammaren år 1905

Häftigt att se de anrika lokalerna med all sin historia! Bilden längst ned till höger är arbetsmarknadsutskottets arbetsrum. I bakgrunden ser du slottet som ligger "dörr - i - dörr". Det är här våra förtroendevalda sitter och diskuterar frågor som:

  • Vilka insatser behövs för att nyanlända och andra grupper snabbt ska komma in på arbetsmarknaden?

  • Hur motverkas diskriminering och hur når vi ett mer jämställt och jämlikt arbetsliv?

Tack Johanna för rundturen - vi ses snart igen!

Comments


bottom of page