top of page
 • Writer's pictureHanna Hedin

Inspirerande filmer & böcker du inte vill missa

Updated: Apr 18, 2020

Jag älskar att inspireras och fördjupa mig i intressanta ämnen som hjälper mig närmre mina mål och visioner. Just nu är jag extra intresserad av ledarskap och management och jag har tidigare varit inne i en period där jag endast läste böcker om att investera genom ett koncept som kallas för value investing. Att kombinera en joggingrunda med en ljudbok eller podd är den bästa energihöjaren som finns. Jag lyssnar helst på framgångssagor, inspirerande entreprenörer, företagsledare och psykologer/coacher inriktade mot karriär och personlig utveckling.


Här kommer tips om ett par riktigt bra böcker jag läst och filmer jag sett det senaste! Hoppas du gillar dem lika mycket som jag gjorde!

Boktips för ledarskap och personlig utveckling

 • The Five Dysfunctions of a Team av Patrick Lencioni

"Ska jag rekommendera en bok för en ung hungrig ledare så är det denna" - Partner på EY

Fantastisk som ljudbok, jag blev förälskad i denna bok under julledigheten. Mycket bra när man vill utveckla sig själv som ledare. Ska du springa snabbt, spring själv. Ska du komma långt, spring med ett team.

 • The Principles av Ray Dalio

"Så nära en business- bibel jag har kommit" - Isabella Löwengrip

Den här boken blev en #1 New York Times Bestseller och ger ett antal principer att leva efter för att nå framgång inom karriär och livet i stort. Flera framgångsrika företagare hyllar denna bok.

 • Hjärnstark av Anders Hansen

"För att prestera högt över tid måste du äta, vila och träna rätt" sa min före detta chef till mig och rekommenderade starkt denna bok. Hon är än idag den bästa chef jag haft. En riktig power woman som arbetat som ekonomichef för ett stort börsnoterat bolag, ansvarig för den amerikanska marknaden. I "Hjärnstark" visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri, hur motion omvandlas till inget mindre än en mental ”uppgradering”. Du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.


 • How Will you Measure your Life av Clayton Christensen

Under 2010 gav världsberömda innovationsexperten Clayton M. Christensen ett kraftfullt tal till Harvard Business Schools examensklass. Han erbjöd en rad riktlinjer för att finna mening och lycka i livet genom att använda exempel från egna erfarenheter för att förklara hur högpresterande kan alltför ofta falla i fällor som leder till olycka.


Med hjälp av lärdomar från några av världens största företag ger Clayton Christensen i denna bästsäljande bok otroliga insikter i utmanande frågor så som:

 • Hur kan jag vara säker på att jag ska hitta tillfredsställelse i min karriär?

 • Hur kan jag vara säker på att mina förhållanden blir varaktiga källor till lycka?

Clayton Christensen föreläser om sin bok på Ted Talks


Bästa böckerna för att komma i gång med Value Investing

 • Margin of Safety av Seth Klarman

Den här boken kostar 14 000 kronor av en anledning. Seth Klarman är en mycket framgångsrik hedge fund förvaltare i New York som liksom Warren Buffet förespåkar Value Investing framför spekulation. I boken delar han med sig av sina bästa tips och utbildar läsaren i Value Investing med flera konkreta exempel. Den är hyfsat avancerad men mycket mycket bra för den som är seriös i att bli en duktig investerare.

 • The Intelligent Investor av Benjamin Graham

"By far the best book on investing ever written" - Warren Buffett

Bibeln inom Value Investing. Boken skrevs av Warren Buffetts favoritlärare i ekonomi Benjamin Graham.


Mest inspirerande filmerna inom affärer, egen utveckling & karriär

Högt som lågt...

 • Joy

 • Erin Brockovich

 • The Pursuit of Happyness

 • The Social Network

 • Margin Call

 • The Big Short

 • Too Big to Fail

 • Fyre Festival

 • Coach Carter

 • Moneyball

 • The Blindside

 • Eddie the Eagle

 • Becoming Warren Buffet

 • Wall Street (1 och 2)

 • Wolf of Wall Street

 • The Post

 • Morning Glory

 • Mona Lisas Leende

 • The Hundred-Foot Journey

 • The Founder

 • Dolemite is My Name

 • Green Book


bottom of page