top of page
  • Writer's pictureHanna Hedin

En återblick 2018

År 2018 var det året då jag blev head hunted till Ascend som Managementkonsult, slutade på Capacent och påbörjade en av de mest branta utvecklingskurvorna jag upplevt hittills.

Capacent

Min tid som managementkonsult på Capacent var otroligt lärorik. Jag trivdes bra med härliga kollegor och en enorm förebild till chef. Jag har fortfarande god och regelbunden kontakt med mina föredetta kollegor och chefer något jag uppskattar något enormt. Under min tid på Capacent fick jag vidareutveckla min expertis inom Finance & Performance Management som idag är en av mina absoluta styrkor och nisch. Kunskapen och erfarenheten jag byggt mot CFO-projekt och utveckling av ekonomiavdelningar är något jag har god nytta utav nu och framöver.


Ascend

Jag började på Ascend i mars 2018. Det första halvåret var rätt tufft. Att komma från relativt hierarkiska och färdigstöpta bolag som PwC och Cap förlängde inkörningstiden. Det 4 år unga bolaget Ascend är en uppstickare i branschen som vill göra Consulting på ett nytt, innovativt sätt. Entreprenöriella andan sitter i väggarna. Nu så här i slutet av 2018 kan jag säga att den utvecklingskurva jag upplevt under året är en av de mest branta jag upplevt. Jag blickar tillbaka på året som ett enormt framgångsrikt år för mig.

2018 blev ett år där jag stundvis kämpade, gav mitt allt och kom ut segrande, bättre och starkare än någonsin

Intra-entreprenör. Skapa affärer. Bygga relationer. Det är tre ord som kännetecknar året för mig. Efter att ha jobbat ca 4 år efter examen vid Handelshögskolan Göteborg ligger inte fokus fullt ut på leverans och analys längre. Fokus det senaste och även framåt är ledarskap, försäljning och affärsutveckling. Enormt kul, roligare och kommer lättare för mig än tung kvantitativ analys.


Byggde en pengamaskin

Nyår 17/18 satte jag ett högt finansiellt mål som jag också lyckades klara med god marginal.

  • Spara ca 30 % av nettolönen

  • Genom övriga strömmar öka kapitalet med minst 15 % utöver månatliga sparandet.

En större del av de pengar jag sparat har jag placerat i aktier som Pegroco Invest, Nordea och ABB vars aktiepris är betydligt rabatterade i förhållande till bolagens underliggande värde.

År 2019 ökar jag takten.

Mina finansiella mål är betydligt högre. Jag har ambitiösa mål med viktiga delmål fram tills jag fyller 30, år 2020. Jag kommer undvika att köpa på mig fler aktier om inget otroligt dyker upp. I stället ska jag bygga upp en likviditet för potentiella fastighetsaffärer i slutet av 2019.

Entreprenörskap

I oktober 2018 tog David tjänstledigt för att satsa på och få igång hans olika företag. Det har varit en större omställning hemma: även om 2019 kan bli ett något torftigt år med utebliven lön är spänningen stor! Bolagen har en enorm affärspotential. David är den smartaste, kreativa idésprutan jag känner. Att han ska skapa och bygga bolag är så självklart.

Comments


bottom of page